Blog

De ce ai nevoie pentru a face acasă buchetele domnișoarelor de onoare

Buchetele de domnișoare de onoare sunt un detaliu important al nunților. Acestea le completează ținutele și sunt o pată de culoare și eleganță în miniatură în contextul ceremoniei. Așadar, obligatoriu trebuie să facă parte și din tabloul nunții tale.

Te simți inspirată? Îți dorești să creezi de una singură buchetele domnișoarelor de onoare, însă nu știi de ce ai nevoie mai exact? Nicio problemă! Ți-am pregătit mai jos un ghid, pas cu pas, despre ce ai nevoie pentru a confecționa acasă aceste buchete. Să știi că nu există nicio restricție când vine vorba de buchetele domnișoarelor de onoare, așadar materialul pregătit de noi te va ajuta să dai viață ideilor tale, indiferent de cât de imposibile ar părea.

Cum să faci buchetele pentru domnișoarele de onoare acasă – ghid pas cu pas

1.   Planificarea tuturor detaliilor

Primul pas în crearea buchetelor de domnișoare de onoare este să planifici cu atenție toate detaliile. Trebuie să stabilești de câte buchete ai nevoie, ce culori sau temă dorești să abordezi și cât de mari vor fi acestea. De asemenea, ia în considerare stilul nunții tale și personalitatea domnișoarelor de onoare când alegi designul. Ideal este să ai în vedere preferințele fiecăreia, căci doar așa le poți mulțumi câtuși de puțin pe toate.

2.   Alegerea florilor din buchet

Alegerea florilor ce vor compune buchetul domnișoarelor de onoare este poate cel mai important pas. Ideal este să optezi pentru flori care se asortează cu paleta de culori definitorie a nunții tale. Florile de sezon sunt cele mai potrivite, căci pot reprezenta acel element fresh din cadrul nunții.

În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil și bineînțeles de preferințele tale, poți alege flori proaspete sau artificiale.

3.   Achiziția materialelor

Pentru a putea crea buchetele pentru domnișoarele de onoare, vei avea nevoie de următoarele materiale:

  • flori: am amintit mai sus de alegerea acestora, însă nu am menționat și de cantitatea necesară. Fă-ți un calcul aproximativ despre numărul firelor de flori de care vei avea nevoie;
  • foarfecă pentru flori: ai nevoie de aceasta pentru a tăia florile după dimensiunile dorite;
  • bandă florală sau sârmă: acestea sunt necesare pentru a fixa tulpinile florilor și a crea structura buchetului;
  • panglici: sunt un element decorativ peste care nu poți trece cu vederea. Atenție la culoare! Trebuie să se asorteze perfect cu paleta de culori a nunții tale.
  • vaze sau recipiente pentru apă: dacă folosești flori naturale, ai nevoie de vaze sau recipiente pentru apă. Doar așa le poți menține proaspete înainte de a le împreuna în buchete, dar și după, până în clipa în care le înmânezi domnișoarelor de onoare;
  • bandă adezivă: îți poate fi de mare ajutor pentru a fixa panglicile și alte accesorii ale buchetelor;
  • elemente decorative: pentru un plus de eleganță, poți adăuga perle sau cristale în buchetelor domnișoarelor de onoare.

Am rezolvat și cu lista de ambalaje accesorii florale, deci putem trece la pasul următor.

4.   Crearea structurii buchetului

Pentru ca structura buchetului să fie una solidă, începe prin a tăia florile la lungimea dorită, iar apoi leagă-le cu sârmă sau cu bandă florală. Pentru a crea un buchet mic, dar voluminos, așează florile în X, una peste cealaltă, urmând sensul acelor de ceasornic.

Poți adăuga frunze verzi pentru a crea un contrast frumos. Mai are rost să spunem că nu există nicio limită în ceea ce privește creativitatea atunci când vine vorba de confecționarea buchetelor pentru domnișoarele de onoare?

5.   Adăugarea panglicilor și accesoriilor

Dacă buchetul este gata, i-ai creat structura și l-ai fixat corespunzător, atunci poți adăuga panglicile și alte accesorii decorative. Leagă panglicile sau panglica, după caz și preferințe, în jurul buchetelor și taie-le la lungimea dorită. Aici gusturile sunt discutabile, căci sunt multe mirese care preferă ca panglicile să fie mai lungi, deci să atragă atenție, dar la fel de multe sunt și cele care doresc ca panglicile să fie cât mai scurte posibil.

După ce te-ai decis și asupra lungimii panglicilor, pune buchetele domnișoarelor de onoare în vase cu apă și păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Acestea fiind spuse, iată ghidul nostru complet care te învață cum să compui buchetele domnișoarelor de onoare acasă. Ai mai sus lista completă cu ambalaje și accesorii florale, dar și alte informații care să te ajute să dai viață ideilor tale!

Inapoi la lista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *